Hamilton opnieuw de snelste in Turkije, Verstappen komt nog niet op gang

8 October 2021

Comments: 0

Vrijdag 08 Oktober 2021- Lewis Hamilton heeft ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Turkije de snelste tijd op de klokken gezet. De WK-leider was in zijn Mercedes 0,166 seconde sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari. Max Verstappen kwam met zijn Red Bull niet verder dan de vijfde tijd.

Hamilton ging op het Istanbul Park-circuit rond in een tijd van 1.23,804, wat een verbetering was van het baanrecord. Verstappens 1.24,439 kwam daarbij niet in de buurt. Teamgenoot Sergio Pérez en Valtteri Bottas zaten ook nog tussen de Nederlander en zijn titelrivaal.

Leclerc mengde zich niet alleen over één ronde, maar ook over de langere runs in de strijd vooraan. De Monegask beschikt sinds de Grand Prix van Rusland over een verbeterde Ferrari-motor. Red Bull had moeite om de snelle tijden uit de speciaal voor Honda wit gespoten auto te persen, maar heeft nog even om aan de afstelling te werken.

-Nu.nl-