‘Hansi’ flikt het nu ook met Duitsland: het optimisme bij Die Mannschaft is terug na kwalificatie

12 October 2021

Comments: 0

Dinsdag 12 Oktober 2021- Als eerste Europese natie heeft Duitsland het WK-ticket te pakken. Onder de nieuwe Teamchef Hansi Flick durft de gekwelde grootmacht weer te dromen, al is er naast optimisme ook realisme bij de oosterburen.

Flick flikte het eerder bij Bayern München en nu heeft hij het ook voor elkaar gekregen bij de nationale ploeg. Geef hem een bijna doodverklaarde topselectie in handen en wonderdokter Flick pompt er weer leven in. Vijf wedstrijden, vijf zeges en een doelsaldo van 14-1: er zijn bondscoaches die beroerder beginnen aan een nieuwe klus.

Maandagavond ging de 4-0 zege bij Noord-Macedonië gepaard met de kwalificatie voor het WK. De liefhebbers van drama en symboliek zagen in die overwinning de definitieve streep onder het verleden. Onder Joachim Löw leed Die Mannschaft eerder in de groep een smadelijke thuisnederlaag tegen diezelfde opponent en dat verlies bleek de opmaat te zijn voor het tweede mislukte toernooi op rij. Het meest succesvolle Europese land, dat in 1968 voor het laatst een eindtoernooi miste, was na het zoveelste echec het geloof in zichzelf helemaal kwijt

-Ad.nl-