Hongaarse Vas doorbreekt Nederlandse hegemonie in wereldbeker veldrijden

31 October 2021

Comments: 0

Zondag 31 Oktober 2021- De Hongaarse veldrijdster Kata Blanka Vas heeft zondag voor een verrassing gezorgd door in het Belgische Overijse de Druivencross te winnen. Het is de eerste wereldbekerwedstrijd dit seizoen waarbij de zege niet naar een Nederlandse gaat.

Voor de twintigjarige Vas is het haar eerste wereldbekerzege bij de elite. Het toptalent van SD Worx is ook regerend Hongaars kampioene op de weg.

De tweede plaats in de modderige en spekgladde editie van de Druivencross ging, eveneens verrassend, naar Puck Pieterse. De pas negentienjarige Nederlandse had dit seizoen nog niet eerder op het podium gestaan.

Lucinda Brand troefde Denise Betsema af in de strijd om de derde plaats. De twee komen daarmee samen aan de leiding in de wereldbekerstand, met 147 punten na vijf crossen.

Het wereldbekerseizoen gaat op 14 november verder in het Tsjechische Tabor. In totaal staan er vijftien races op het programma. De eerste vier werden gewonnen door Marianne Vos (2x), Brand en Betsema.

De mannen komen later vanmiddag in actie in Overijse. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock ontbreken. Zij beginnen pas later aan hun veldritseizoen.

-Nu.nl-