Journalist gevangen gezet na commentaren rondom clash Bert van Marwijk met Dick Advocaat.

23 October 2021

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 23 oktober 2021– Rondom de clash tussen de Nederlandse coaches Bert van Marwijk en Dick Advocaat liet de journalist zich uit op een manier die „het algemeen belang schaadde en haatzaaiende uitlatingen zou uitlokken”, zo klinkt het. De identiteit van de journalist is niet bekend gemaakt. Wel is het duidelijk dat hij hoort bij de tv-zender Abu Dhabi Sports Channel. Bij dat kanaal zijn er vanwege het incident nog enkele anderen ontslagen. Ook werden er nog twee anderen gearresteerd. Zij zijn op borg vrijgelaten.

Volgens het staatspersbureau WAM gaat het om uitspraken die niet op tv zijn geweest. Ze werden gedaan vlak voordat de uitzending begon. Door een hack zijn er toch beelden van die uitspraken naar buiten gekomen en gepubliceerd op verschillende social media. Er wordt momenteel onderzocht hoe dat heeft kunnen gebeuren.

De journalist riskeert een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en een boete van maximaal 117.000 euro, zo schrijft de krant The National.

– TELEGRAAF.NL –