Met deze bandentechniek won Colbrelli Parijs-Roubaix

5 October 2021

Comments: 0

DINSDAG 5 OKTOBER 2021– Sonny Colbrelli reed zondag twee keer lek, maar zonder te stoppen. Oliver Naesen is verbaasd dat andere teams nog op ‘ouderwetse’ banden reden. Heeft de Italiaan Parijs-Roubaix gewonnen dankzij een nieuwe bandentechniek?

Colbrelli reed zondag voor het eerst op nieuwe banden van Continental. ,,Het schuim in de tubeless, een soort stopverf, verstopte het gat toen de band lek ging”, legt hij uit aan La Gazzetta dello Sport. ,,Daardoor hoefde ik gelukkig niet te stoppen.”

Hij vertrok naar eigen zeggen met een bandendruk van 3,4 bar voor en 3,8 bar achter. Ondanks de lekke banden maakte hij toch een overwinning.

Bij een kasseienkoers als Parijs-Roubaix zijn lekke banden normaal gesproken eerder een garantie dan een mogelijkheid. Yves Lampaert leek de sterkste man in koers, maar werd slechts vijfde. Hij heeft onderweg maar liefst drie keer moeten stoppen voor een nieuwe band.

-AD.NL-