Ook Van Bommels assistent Hofland moet vertrekken bij VfL Wolfsburg

25 October 2021

Comments: 0

Maandag 25 Oktober 2021- Een dag na het ontslag van hoofdtrainer Mark van Bommel is ook zijn assistent Kevin Hofland vertrokken bij VfL Wolfsburg. Dat maakte de nummer negen van de Bundesliga maandag bekend.

De 42-jarige Hofland werd bijna een jaar geleden ontslagen bij Fortuna Sittard, waar hij bezig was aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij speelde in het verleden bij Fortuna, PSV en Oranje samen met Van Bommel en onderhoudt een goede band met de hoofdtrainer.

Ook de Nederlandse videoanalist Alex Abresch vertrekt bij Wolfsburg. Een andere Nederlandse assistent, Vincent Heilmann, blijft wel deel uitmaken van de technische staf.

Wolfsburg besloot afgelopen weekend afscheid te nemen Van Bommel. De club begon goed aan het seizoen en was nog even koploper in de Bundesliga. Maar de laatste acht wedstrijden wist Van Bommel niet meer te winnen. Zaterdag was SC Freiburg in Wolfsburg met 2-0 te sterk.

Michael Frontzeck heeft voorlopig de leiding als interim-trainer. Hij leidde maandag de eerste training na het ontslag van de Limburger.

Zaterdag speelt de ploeg uit tegen Bayer Leverkusen de eerste wedstrijd sinds het ontslag van Van Bommel.

Nu.nl-