Poels moet door vertrek bij Bahrain Victorious op zoek naar nieuwe ploeg

11 October 2021

Comments: 0

Maandag 11 Oktober 2021- Wout Poels vertrekt bij Bahrain Victorious. Het contract van de Limburger bij de WorldTour-ploeg loopt af en wordt niet verlengd.

Het is nog niet bekend voor welke ploeg Poels volgend jaar rijdt. In een bericht op Twitter neemt Bahrain Victorious afscheid van zes renners, onder wie de 34-jarige Nederlander.

“Het was een genoegen, we wensen je het allerbeste voor de toekomst”, aldus de ploegleiding. Poels kwam begin september voor het laatst in actie. Hij eindigde in de Ronde van Spanje op de 23e plaats.

Poels reed twee jaar voor de WorldTour-ploeg uit Bahrein. De routinier, die eerder uitkwam voor Vacansoleil, Quick-Step en Team Sky (nu INEOS Grenadiers), wist geen overwinning te boeken in die periode.

Dit jaar in de Tour de France reed Poels lange tijd in de bolletjestrui, maar eindigde hij in het bergklassement als tweede achter de Tour-winnaar Tadej Pogacar.

Poels boekte het grootste individuele succes uit zijn loopbaan tot dusver in 2016, toen hij Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam schreef. In 2015 en 2016 droeg de klimmer als knecht van het toenmalige Team Sky bij aan de eindzege van Chris Froome in de Tour de France.

-Nu.nl-