Real-coach Ancelotti relativeert vertrek Koeman: ‘Ontslagen worden hoort erbij’

28 October 2021

Comments: 0

Donderdag 28 Oktober 2021- Real Madrid-coach Carlo Ancelotti heeft woensdagavond geprobeerd het ontslag van Ronald Koeman bij rivaal FC Barcelona te relativeren. Volgens de Italiaan zegt het niet veel dat de Nederlander moet vertrekken bij de Catalanen.

“Ik ben in mijn loopbaan heel vaak ontslagen. Toch zit ik hier, levend en wel. Ontslagen worden is een onderdeel van dit vak”, zei de 62-jarige Ancelotti toen hij na het duel van Real met Osasuna (0-0) werd geconfronteerd met het ontslag van Koeman.

De 58-jarige Nederlander presteerde in de eerste maanden van dit seizoen teleurstellend met FC Barcelona en stond al enige tijd onder druk. De 1-0-nederlaag bij Rayo Vallecano bleek woensdagavond de druppel voor voorzitter Joan Laporta, die Koeman enkele uren na de wedstrijd ontsloeg.

Afgelopen zondag verloor FC Barcelona ook al de Clásico tegen Real Madrid (1-2). Voor die wedstrijd kreeg Koeman eveneens steun van Ancelotti, die benadrukte dat de Nederlander een goede coach is. “Ik denk niet dat het trainen van FC Barcelona nu heel makkelijk is, dus ik vind dat hij het goed doet”, zei de Italiaan onder meer.

Volgens Ancelotti, die in het verleden al bij topclubs als Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain en Bayern München werkte en afgelopen zomer terugkeerde bij Real Madrid, ontkomen trainers er tegenwoordig niet aan om ontslagen te worden.

“Je moet gewoon alles geven zolang je coach bent. De dag nadat je bent ontslagen, moet je vooruit kunnen kijken met het gevoel dat je alles hebt gegeven. Ik denk dat Ronald alles heeft gegeven wat in hem zat”, aldus Ancelotti.

Nu.nl-