Ronaldo steekt United opnieuw helpende hand toe.

31 October 2021

Comments: 0

Zondag 31 oktober 2021- Een week na de historische 0-5 nederlaag tegen Liverpool heeft Manchester United zich, enigszins, hersteld. Op bezoek bij Tottenham Hotspur werd met 0-3 gewonnen. Cristiano Ronaldo was weer eens beslissend voor de ploeg van de geplaagde Ole Gunnar Solskjaer. Manchester United begon met Cristiano Ronaldo en Edinson Cavani in de voorhoede en Donny van de Beek op de bank. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd kon geen van de ploegen indruk maken en was er amper doelgevaar. Net binnen het half uur dacht de thuisclub heel even de score te openen, maar de treffer van Cristian Romero werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Uiteindelijk was het de man wiens positie deze week flink ter discussie stond die de score opende. Bruno Fernandes zette voor en Cristiano Ronaldo volleerde bij de tweede paal prachtig raak. De Portugees zou volgens sommige analisten de oorzaak zijn van de minderen resultaten, omdat hij niet genoeg verdedigende arbeid verricht. Tegen Spurs liet Ronaldo zien wat hij wél doet: voor doelpunten zorgen.
Ook vlak na rust dacht Ronaldo te scoren. Hij joeg de bal van de rand van het strafschopgebied snoeihard in het dak van het doel en begon zijn feestje al te vieren. Buitenspel, besloot de grensrechter en die kreeg gelijk van de VAR. Steven Bergwijn mocht na 53 minuten invallen. De Nederlandse aanvaller verving Lucas Moura en kon zo van dichtbij de klasse van Ronaldo bewonderen. Want ook bij de tweede goal van United eiste die een hoofdrol op. Met een prachtige beweging maakte hij de bal vrij om vervolgens met een subliem passje Cavani diep te sturen. Die had vervolgens geen enkel probleem om de 0-2 aan te tekenen.
Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd tekende de voor Ronaldo ingevallen Marcus Rasford voor het slotakkoord: 0-3. Het thuispubliek schreeuwde ondertussen om het ontslag van trainer Nuno Santo.
Door de zege klimt United naar de vijfde plaats in de Premier League en komt er een einde aan een serie met vier competitieduels zonder overwinning. Tottenham Hotspur is de nummer acht in de stand
– AD/NL –