Said Sowma verslaat voormalig Bellator-kampioen

25 October 2021

In: Sport
Comments: 0

Maandag 25 oktober 2021- De Surinaamse MMA-vechter Said Sowma heeft in Moskou zijn gevecht tegen de voormalige Bellator-zwaargewichtkampioen Vitaly Minakov gewonnen middels TKO. Dit was het grootste gevecht voor Sowma tot nu toe in zijn jonge carrière. Sowma had voor dit gevecht 7 gewonnen en 2 verloren. De Rus Minakov had een status van 22 overwinningen en 1 verliespartij.  In de eerste ronde was de 36-jarige Minakov heer en meester en het leek alsof hij Sowma knock-out zou slaan. Maar de 29-jarige Sowma staat bekend om zijn uithoudingsvermogen. In de tweede ronde sloeg Sowma toe. Hij begon Minakov aan te vallen aan zijn benen. Na een aantal trappen kon Minakov moeilijk bewegen. De tweede ronde ging naar Sowma. In de beslissende derde ronde nam Sowma, ook door de zwakke benen van Minakov, een lichte voorsprong. Bij een aanval van Minakov schoot zijn vinger uit de kom. De arbiter beëindigde de wedstrijd meteen in het voordeel van Sowma, zonder dat Minakov het door had. Nadat zijn vinger weer op de juiste plaats gezet was, wilde Minakov doorgaan. Echter, de arbiter had al besloten dat Minakov verloren had. Voor Sowma, de nummer 8 bij de Bellator-zwaargewichten, zal deze overwinning een enorme boost betekenen.