Verhoeven krijgt Ben Saddik als tegenstander na afhaken Overeem

8 October 2021

Comments: 0
Vrijdag 08 oktober 2021- Rico Verhoeven verwacht op zaterdag 23 oktober in GelreDome in aanvaring te komen met Jamal Ben Sadik. Belgische en Marokkaanse kickboksers zijn door organisator Glory voorgedragen ter vervanging van Alistair Overeem, die zich vanwege een blessure terugtrok uit de strijd om de wereldtitel.

Ben Sadik speelde eigenlijk Benjamin Adegbuy in Arnhem, maar had eerder deze week al aangekondigd Overeem te willen vervangen als Glory aan de deur zou kloppen. “Ik ben klaar voor elk gevecht en zoals de meeste mensen weten, heb ik lang gewacht op het titelgevecht”, kondigde hij aan. De GelreDome verwelkomt 27.000 toeschouwers. Door Ben Sadik te verplaatsen, vecht Benjamin Adegbuy momenteel tegen Antonio Prazibat. Eerder speelde hij tegen James Maxweeney. Maxweeney wordt momenteel geconfronteerd met een gevecht met Gokhan Saki, die naar huis is teruggekeerd.

In januari was er al een gevecht tussen Verhoeven en Ben Saddik, maar laatstgenoemde ontbrak vanwege een rugblessure. In ruil daarvoor organiseerde Glory een viermanstoernooi waarbij wereldtitels niet op het spel stonden. Verhoeven versloeg Hesdy Gerges en Tarik Khbabez in Ahoy om het evenement te winnen.

Voor de 31-jarige Ben Saddik was een rugblessure het begin van een vreemd jaar. Hij werd anderhalve maand vastgehouden op verdenking van grootschalige betrokkenheid bij “Operatie Sky” na een encryptiedienst die door criminelen werd gebruikt en door de politie werd gehackt. Hij is weer vrij, maar hij is nog steeds een verdachte in de zaak. Tot overmaat van ramp moest kickboksen, bij wie in het verleden twee keer de diagnose schildklierkanker was gesteld, een operatie ondergaan omdat er weer een abnormale klier werd gevonden. Daarna begon hij een depressie te ervaren, wat hij pas kortgeleden heeft geleerd.

Verhoeven en Ben Saddik hebben elkaar al ontmoet in de titelstrijd van 2017. Brabant, nu 32, moest zijn best doen en schakelde uiteindelijk Ben Saddik uit in de vijfde ronde. Toen Ben Sadik in zijn gezicht spuugde terwijl hij staarde, nam de spanning toe voor het gevecht. Ben Saddik won de eerste ontmoeting tussen de twee door TKO in 2011.