VinĂ­cius helpt Real met twee doelpunten aan koppositie in Spanje

30 October 2021

Comments: 0

Zaterdag 30 Oktober 2021- Real Madrid heeft zaterdag de koppositie in La Liga veroverd. Mede dankzij twee doelpunten van VinĂ­cius JĂșnior won de ploeg van trainer Carlo Ancelotti met 1-2 van Elche, waardoor Real Sociedad werd voorbijgestreefd op de ranglijst.

Bij afwezigheid van de geblesseerde clubtopscorer Karim Benzema opende VinĂ­cius al in de 22e minuut de score voor Real. De linksbuiten werd op maat bediend door Mariano DĂ­az en schoot de bal keurig in de verre hoek: 0-1.

Na een tweede gele kaart voor Elche-speler RaĂșl Guti verdubbelde Real een kwartier voor tijd de voorsprong tegen de laagvlieger uit La Liga. Luka Modric zette VinĂ­cius alleen voor de keeper en vanuit een moeilijke hoek wipte de Braziliaan de bal in het doel.

In de slotfase werd het alsnog spannend door de aansluitingstreffer van Pere Milla Peña, die profiteerde van een fout van Toni Kroos. Uiteindelijk bleven de bezoekers overeind en werd de koppositie in de wacht gesleept.

Real staat op doelsaldo boven Real Sociedad (+14 om +7). Sevilla kan later op de dag nog op gelijke hoogte met beide clubs komen. De club van de geblesseerde Karim Rekik neemt het op tegen Osasuna (aftrap 16.15 uur). FC Barcelona speelt om 21.00 uur de eerste wedstrijd zonder de ontslagen Ronald Koeman tegen Deportivo Alavés.

-Nu.nl-