Weghorst test positief op coronavirus en mist CL-duel van Wolfsburg

18 October 2021

In: Sport
Comments: 0

Maandag 18 oktober 2021 – Wout Weghorst ontbreekt woensdag bij VfL Wolfsburg in het Champions League-duel op bezoek bij Red Bull Salzburg. De Oranje-international is positief getest op het coronavirus en is voorlopig niet beschikbaar voor de Duitse club van trainer Mark van Bommel.

“Weghorst klaagde zondagochtend over symptomen en een naderhand uitgevoerde test gaf een positieve uitslag. Weghorst werd direct geïsoleerd en is thuis in quarantaine gegaan”, meldt Wolfsburg maandag in een verklaring op zijn site.

“Alle andere tests die zondag en maandag zijn uitgevoerd bij de spelers, coaches en andere medewerkers waren negatief.”

Weghorst raakte eind vorig jaar in opspraak na uitlatingen over het coronavirus. “Stel je voor, er is een vaccin dat zo veilig is dat je bedreigd moet worden om het te nemen. Tegen een ziekte die zo dodelijk is dat je getest moet worden om te weten dat je het hebt”, zei de 29-jarige spits toen.

Later, toen hij de post op Instagram had verwijderd, bood hij zijn excuses aan. “Ik heb veel mensen in mijn vriendenkring die met het coronavirus besmet zijn en daardoor weet ik precies welke effecten dit virus heeft en hoe gevaarlijk het kan zijn”, aldus Weghorst.

“Ik wilde alleen maar laten zien dat je je zoveel mogelijk moet informeren over dit onderwerp, en ook over alle andere onderwerpen in het algemeen, en naar zoveel mogelijk verschillende meningen moet luisteren.”

Wolfsburg speelt komend weekend tegen Freiburg
Dit jaar was Weghorst te gast in de studio van ZDF, waar hij ook dieper inging op het coronavirus. De presentator pakte de spits aan naar aanleiding van de post op Instagram. “Ik heb voor mezelf een beslissing genomen. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn kinderen en partner”, liet Weghorst toen optekenen.

VfL Wolfsburg staat na twee wedstrijden met twee punten derde in groep G van de Champions League. Red Bull Salzburg heeft vier punten en is koploper.

Komend weekend wacht Wolfsburg, dat zesde staat in de Bundesliga, een thuiswedstrijd tegen Freiburg.

-nu.nl-