Winnaar WK-brons 200 meter atletiek doodgeschoten op straat.

24 October 2021

Comments: 0

Zondag 24 oktober 2021– De Ecuadoraanse topsprinter Álex Quinónez is doodgeschoten op straat. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in Guayaquil, de grootste stad van het Zuid-Amerikaanse land. Het ministerie van sport bevestigde de dood van de 32-jarige atleet en sprak onomwonden van moord., We betreuren het verlies van een groot sportman. Iemand die ons toestond te dromen en die ons ontroerde…hij was de beste sprinter die ons land heeft gekend”, meldde het ministerie op Twitter.

President Guillermo Lasso, die eerder deze maand nog zijn grote zorgen uit over de toenemende criminaliteit in Ecuador, liet ook van zich horen op Twitter en zei dat ‘deze moord niet ongestraft blijft’.

Quinónez veroverde twee jaar geleden bij het WK in Doha brons op de 200 meter. Hij was de eerste atleet uit Ecuador die een mondiale medaille op een baanonderdeel bemachtigde. Hij bezit de nationale records op alle sprintafstanden, met de 19,87 op de 200 meter als opvallendste record.

Quinónez miste afgelopen zomer de Olympische Spelen van Tokio omdat hij in juli van dit jaar werd geschorst wegens een overtreding van het dopingreglement. Hij was driemaal onvindbaar voor de controleurs.

– AD/NL –