Zwarte avond voor PSV: AS Monaco blijkt te sterk.

22 October 2021

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 22 oktober 2021- PSV had AS Monaco na rust in de tang, maar heeft te veel moeite om tot scoren te komen. Op het allerlaatste moment brachten de Monegasken de ploeg van Roger Schmidt een dolksteek toe. Smaakmakers Cody Gakpo en Noni Madueke vielen geblesseerd uit.

Voor rust kreeg het team van Schmidt te weinig grip op de nummer tien uit de Franse eerste competitie en was een van de counters via Myron Boadu giftig voor PSV. Daarbij zag Armando Obispo er niet goed uit, omdat hij niet in staat was om de voormalig AZ-spits af te houden. Even later kwamen Obispo en PSV goed weg na een mogelijk onreglementaire ingreep, maar kort daarop herstelde hij zich uitstekend en voorkwam de 22-jarige verdediger de 0-2. De 33.000 toeschouwers hoopten tijdens het duel een glimp op te vangen van de kwaliteiten van Carlos Vinícius, die voor het eerst Eran Zahavi mocht vervangen. Voor rust was te zien dat hij mogelijkheden heeft als aanspeelpunt, maar de Braziliaan kwam niet in kansrijke positie. In de tweede helft kreeg hij een behoorlijke schietkans en mocht de aanvaller van dichtbij een keer aanleggen, maar tot een goal kwam het niet. Daardoor bleef de Zuid-Amerikaan ook in zijn negende optreden voor PSV doelpuntloos. Wel had hij, ogenschijnlijk onbedoeld, de assist bij de goal van Gakpo op zijn schoen. Vinícius nam slecht aan, maar bediende daarmee wel zijn collega. Gakpo dacht niet na en haalde uit de tweede lijn zo hard uit dat keeper Alexander Nübel verrast werd. Verder was het veel geschreeuw en weinig wol van de kant van Vinícius, waarbij een te opzichte gang naar het gras in het strafschopgebied van de tegenstander werd bestraft met geel.

PSV heeft door de nederlaag een enorm lastige opdracht om door te gaan in de Europa League. Met uitwedstrijden tegen de opponent van vanavond en de koploper van La Liga (Real Sociedad) wachten loodzware opdrachten, terwijl het thuisduel met de zwakke broeder in de poule (Sturm Graz) sowieso drie punten moet opleveren.

– ALGEMEEN DAGBLAD –