Zweden houdt vol druk op Spanje, Van ‘t Schip op vinkentouw met Grieken

9 October 2021

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 09 oktober 2021 – Zweden heeft zaterdag zonder Zlatan Ibrahimovic een belangrijke 3-0-zege op Kosovo geboekt in de WK-kwalificatie. Dankzij de zege wordt druk op Spanje gehouden. In dezelfde groep boekte het Griekenland van bondscoach John van ‘t Schip een heel late overwinning in Georgië: 0-2.

De Zweden, waar Ibrahimovic door een blessure ontbrak, wonnen vrij eenvoudig door doelpunten van Emil Forsberg (strafschop), oud-Willem II-spits Alexander Isak en Robin Quaison.

Dankzij de overwinning heeft Zweden als nummer twee minder verliespunten dan koploper Spanje, dat een punt meer heeft, maar ook één keer vaker in actie kwam. De Spanjaarden verloren eerder deze WK-kwalificatiereeks op Zweedse bodem.

Achter de twee landen staat het nog ongeslagen Griekenland van Van ‘t Schip behoorlijk in de buurt. Dankzij goals in de laatste minuten van Anastasios Bakasetas (penalty) en Dimitris Pelkas werd ternauwernood gewonnen in Georgië.

Daardoor mogen de Grieken, die in de vorige speelronde al knap van Zweden wonnen, in ieder geval blijven hopen op deelname aan de play-offs.

Stand groep B
1. Spanje 6-13 (13-5)
2. Zweden 5-12 (10-3)
3. Griekenland 5-9 (7-4)
4. Kosovo 6-4 (3-12)
5. Georgië 6-1 (2-11)

-nu.nl-