Ajax als groepswinnaar naar KO-fase CL door topscorer Haller

25 November 2021

Comments: 0

Donderdag 25 november 2021– Ajax gaat als groepswinnaar naar de volgende ronde van de Champions League. Met de nodige wisselingen kwamen de Amsterdammers voor rust op achterstand. Invaller Sébastien Haller stelde echter orde op zaken en kroonde zich met twee treffers medetopscorer van het miljardenbal.
Met vier overwinningen op zak in de Champions League was plaatsing voor de knock-outfase al zeker, met één punt in Istanbul zou ook de koppositie veilig worden gesteld. Trainer Erik ten Hag gaf voor de wedstrijd al aan te gaan wisselen al waarschuwde hij de ploeg wel: de vorige keer dat hij dit deed, viel de uitvoering erg tegen. Mohamed Daramy maakte zijn basisdebuut, terwijl ook David Neres, Nicolás Tagliafico, Perr Schuurs mochten opdraven. De meest opvallende naam was dit van André Onana, hij maakte na negen maanden dopingschorsing zijn rentree voor Ajax. Ook Besiktas trad aan met de nodige wijzigingen. Met vier nederlagen in het miljardenbal en een plaats in de middenmoot in de eigen competitie was het vertrouwen erg broos bij The Black Eagles.
De Amsterdammers creëerden wel kansen: Schuurs knalde naast, terwijl een bekeken poging van Neres langs de verkeerde kant van de paal eindigde. Toch waren het de gastheren die op voorsprong kwamen. In de twintigste minuut kwam Noussair Mazraoui bij een hoekschop onnodig in met zijn armen naar voren. Daarmee maakte hij hands en na ingrijpen van de VAR was het duidelijk dat Besiktas een penalty verdiende. Rachid Ghezzal schoot deze onberispelijk tegen de touwen.
Daramy en Steven Berghuis raakten de bal bij verschillende mogelijkheden helemaal verkeerd. Onana redde vervolgens beslissend bij een grote kans van spits Cyle Larin. In de pauze maakte Sébastien Haller zijn entree, hij verving de ongelukkige Daramy. Meteen kwam er meer rust in het spel van de Eredivisiekoploper. Binnen tien minuten maakte Haller zijn achtste Champions League-treffer. Een splijtende pass van Lisandro Martínez bereikte zijn diepgaande landgenoot Tagliafico. De linksback legde opzij, Haller hoefde de 1-1 alleen maar in te tikken.
Een kwartier later stond de centrumspits weer op de goede plaats. Na een corner dit keer de directe assist van Martínez, Haller verlengde de bal zo het doel in. Hij komt daarmee op gelijke hoogte met topschutter Robert Lewandowski in deze jaargang. Ajax behield de controle en de overwinning zou geen moment meer in gevaar komen. In de laatste minuut werd een derde treffer van Haller nog geannuleerd wegens buitenspel. Ondanks de achterstand wordt zo ook de vijfde wedstrijd gewonnen, waardoor groepswinst definitief is. Daarmee is het de eerste club die daarin slaagt. Alleen de thuiswedstrijd tegen Benfica wacht nog.
– SOCCERNIEUWS.NL-