Arsenal-manager Arteta ziet Wenger graag terugkeren: ‘Er is contact geweest’

25 November 2021

Comments: 0

Donderdag 25 November 2021- Arsenal-manager Mikel Arteta staat ervoor open als Arsène Wenger in een andere rol terugkeert bij de club. Volgens de Spaanse trainer zijn er reeds gesprekken gevoerd met de voormalig manager, die tussen 1996 en 2018 de leiding over Arsenal had.

“Er is al contact geweest. Ik zag hem onlangs toen we beiden op de première van zijn film waren en toen hebben we gesproken. Het was ongelooflijk aangenaam om hem te zien en met hem te praten. Hopelijk kunnen we hem dichter bij de club brengen”, zei Arteta.

“Hij zou een grote bijdrage kunnen leveren aan de club. Ik denk dat hij een bepaald klimaat kan creëren door het respect en de bewondering die iedereen bij de club heeft voor wat hij heeft gedaan.”

Volgens Arteta moet het vooral uit Wenger zelf komen. “Dingen hebben tijd nodig, en ik denk dat hij zelf de regie moet voeren. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat we heel blij zouden zijn om hem veel dichterbij te hebben.”

Arsenal lijkt weg omhoog te hebben gevonden

Arsenal is na een slechte start behoorlijk opgeklommen in de Premier League. ‘The Gunners’ staan nu vijfde. Arsenal komt niet in Europa in actie.

Onder leiding van Wenger, die in 2018 stopte, behoorde Arsenal jarenlang tot de top van Engeland. In 2004 leidde hij de club naar de landstitel en sindsdien werd de club uit Londen nooit meer kampioen.

Arteta volgde in het seizoen 2019/2020 Unai Emery op. Emery, die twee jaar geleden werd ontslagen, is nu in dienst van Villarreal.

Nu.nl-