Bouw nieuw Feyenoord-stadion gaat mogelijk niet door wegens gestegen kosten

7 November 2021

In: Sport
Comments: 0

Zondag 07 november 2021 – Feyenoord lijkt af te gaan zien van de bouw van een nieuw stadion. Door een forse stijging van de bouwkosten ziet de Rotterdamse club het project niet langer als verantwoord, zo melden diverse media zaterdag.

Rijnmond meldt dat de Feyenoord bouwbedrijf BAM heeft laten weten dat het vanwege de “extreem gewijzigde” kosten afziet van het project Feyenoord City. Het AD houdt nog een slag om de arm en schrijft dat de komst van het stadion “aan een zijden draadje hangt”.

In een reactie aan het AD noemt Stadion Feijenoord de berichtgeving “speculatief”: “Er wordt met alle betrokken partijen intensief overlegd over de wijze waarop met de actuele omstandigheden op de bouwmarkt kan worden omgegaan. Zodra hierover conclusies zijn getrokken, zullen we naar buiten komen met onze aanpak voor het nieuwe stadion.”

Volgens het AD dreigt het stadion failliet te gaan als de nieuwbouw niet doorgaat. De eigenaar van De Kuip heeft twee jaar op rij een groot verlies geleden, waardoor het eigen vermogen ruim 15 miljoen euro in de min zou staan.

De bouwkosten werden aanvankelijk rond de 440 miljoen euro geraamd. Onder meer door fors gestegen materiaalprijzen zou dat bedrag nu oplopen tot boven de 500 miljoen, wat door Feyenoord als onrealistisch wordt gezien.

-nu.nl-