Canada gebruikt vrieskou in ‘Estadio Iceteca’ voor historische zege op Mexico

17 November 2021

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 17 november 2021 – De Canadese voetballers hebben dinsdag optimaal geprofiteerd van de winterse omstandigheden in Edmonton. De ploeg van bondscoach John Herdman won voor het eerst in 21 jaar van Mexico (2-1) en is nu verrassend de koploper in de WK-kwalificatie van Noord- en Centraal-Amerika.

De Canadese voetbalbond koos heel bewust voor Edmonton als speelstad voor de interlands tegen Costa Rica (1-0-zege afgelopen vrijdag) en Mexico. De nummer 48 van de FIFA-ranglijst hoopte op vrieskou en werd, zeker dinsdag, op zijn wenken bediend.

Bij de aftrap voor het duel met Mexico was de temperatuur in het Commonwealth Stadium -9 graden Celsius en door de snijdende wind voelde het nog kouder aan. Op sociale media werd het stadion, waar het veld een paar uur voor het duel nog volledig bedekt was met sneeuw, al snel omgedoopt tot ‘Estadio Iceteca’, als verwijzing naar het beroemde Estadio Azteca in Mexico-Stad.

De Mexicanen hadden duidelijk moeite met het winterse weer en stonden na 52 minuten met 2-0 achter door twee goals van Besiktas-aanvaller Cyle Larin. Het werd nog even spannend door een treffer van Héctor Herrera in de negentigste minuut, maar Canada hield stand.

“Elke ploeg gebruikt de omstandigheden in zijn land in zijn voordeel. En we zagen de kou in Edmonton als een groot voordeel”, zei bondscoach Herdman, die weet dat Mexico zijn thuisduels op hoogte speelt in het vaak erg warme Mexico-Stad.

-nu.nl-