Deal bijna rond: ontslagen Ronald Koeman krijgt miljoenen mee van FC Barcelona.

27 November 2021

Comments: 0

Zaterdag 27 november 2021- Ronald Koeman en FC Barcelona zijn zo goed als akkoord over een afkoopsom van zijn contract. Het zou volgens Marca gaan om een bedrag van tien miljoen euro. Daarmee besparen de Catalanen twee miljoen euro, zo meldt de Spaanse krant.

Koeman werd eind oktober na een nieuw debacle tegen Rayo Vallecano ontslagen. Het contract van de 58-jarige Nederlander liep nog door tot medio 2022. Hij zou aanvankelijk naar verluidt zo’n twaalf miljoen meekrijgen na zijn ontslag, maar FC Barcelona probeerde dat bedrag vanwege de financiële problemen te verlagen. Uiteindelijk komt het zo tot een schikking tussen beide partijen.Ook de financiële afronding voor zijn toenmalige assistenten Alfred Schreuder en Henrik Larsson is nagenoeg een feit. Barcelona stelde uiteindelijk Xavi Hernández als opvolger van Koeman aan. Onder zijn leiding steeg Barça vorige week naar de zevende plaats in La Liga. In de Champions League moeten de Catalanen winnen van Bayern München om te overwinteren.

In het eerste seizoen van Koeman was het zijn loodzware taak om het chagrijn in Camp Nou te laten verdwijnen. Kort voor zijn aanstelling leed Barça een historische nederlaag (2-8) tegen Bayern München. Koeman leidde de club naar de winst van de Copa Del Rey en streed tot de slotweken van de competitie mee om de landstitel, die uiteindelijk naar Atlético Madrid ging.

BRON : AD/NL