Deze Nederlanders mogen hopen op een prijs bij de Gouden Bal-verkiezing

29 November 2021

Comments: 0

Maandag 29 November 2021- Maandagavond wordt bij een gala in Parijs de Gouden Bal voor zowel vrouwen als mannen uitgereikt. Drie Nederlanders maken kans op een prijs. Een overzicht van alle genomineerden bij de door France Football georganiseerde verkiezing.

Miedema en Martens maken kans bij vrouwen

Bij de vrouwen wordt de Gouden Bal sinds 2018 uitgereikt. De shortlist bestaat uit twintig namen, waaronder die van Vivianne Miedema en Lieke Martens. Miedema werd eerder op maandag al verkozen tot wereldvoetbalster van het jaar bij een verkiezing van de BBC.

De spits van Arsenal werd dit jaar onder meer topscorer aller tijden van de Engelse vrouwencompetitie. Ze eindigde ook boven aan de topscorerslijst op de Olympische Spelen in Tokio, waar ze met de Oranjevrouwen strandde in de kwartfinales.

Martens beleefde een topjaar met FC Barcelona door de Champions League te winnen. Met de Spaanse topclub veroverde ze ook het kampioenschap en de nationale beker.

Geen Nederlandse kanshebbers bij de mannen

Bij de mannen zien we in tegenstelling tot bij de vrouwenverkiezing geen Nederlandse namen op de lijst met genomineerden. Met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn er twee meervoudige Gouden Bal-winnaars genomineerd.

Robert Lewandowski lijkt een van de grote favorieten voor de prestigieuze prijs. De Poole topspits, die vorig seizoen een recordaantal van 41 Bundesliga-goals maakte, troefde Messi en Ronaldo in december vorig jaar al af bij de FIFA-verkiezing voor beste voetballer van het jaar.

Nu.nl-