Go Ahead wint na comeback: ‘Publiek heeft geholpen iets unieks neer te zetten’

1 November 2021

Comments: 0

Maandag 01 November 2021- Trainer Kees van Wonderen had zondagavond geen moment het gevoel dat Go Ahead Eagles zou kunnen winnen van Fortuna Sittard. Dankzij de steun van het publiek in de kolkende Adelaarshorst werd het na een 1-3-achterstand toch nog 4-3.

“Het publiek heeft ons eroverheen geholpen en net dat zetje gegeven dat we nodig hadden”, zei Van Wonderen tegen ESPN. “Als het stadion hier leeg is, dan kom je er echt niet meer overheen. Dankzij het publiek hebben we iets unieks neer kunnen zetten.”

Na achttien minuten keek de promovendus al tegen een 0-2-achterstand aan en tien minuten na rust stond het 1-3 voor Fortuna. Go Ahead gaf niet op en bleef met steun van het publiek knokken voor de zege.

Dankzij de drie punten staat de ploeg uit Deventer zelfs in het linkerrijtje van de Eredivisie, met zestien punten uit elf duels. Het is de beste seizoenstart in veertig jaar tijd voor Go Ahead.

-Nu.nl-