Hamilton ziet bevestiging dat Red Bull in Mexico te snel is voor Mercedes

6 November 2021

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 06 november 2021 – Nog voordat er een meter was gereden zei Lewis Hamilton al dat Red Bull de favoriet is om zondag de Grand Prix van Mexico te winnen. Na twee vrije trainingen op het Autódromo Hermanos Rodríguez heeft de kopman van Mercedes daarvan de bevestiging gezien.

“Ik heb echt alles gegeven, maar ik denk dat ze momenteel simpelweg sneller zijn dan wij”, verklaarde Hamilton vrijdag na de tweede vrije training. Daarin moest de Brit een halve seconde toegeven op de snelste rondetijd van Max Verstappen.

Door de ijle lucht in het op 2.200 meter hoogte gelegen Mexico-Stad is het belangrijk om een auto te hebben met zoveel mogelijk neerwaartse druk. Volgens Hamilton wordt de Red Bull beter op het asfalt gedrukt dan de Mercedes.

“Wij komen downforce tekort. Dat is waarschijnlijk de reden dat ze een halve seconde sneller zijn”, legde Hamilton uit.

-nu.nl-