Liverpool volgt voorbeeld Ajax en staat al in achtste finale.

4 November 2021

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 4 november 2021– Na vier speelronden in de Champions League is Liverpool al zeker van de poulewinst. De ploeg van coach Jürgen Klopp won ook de vierde groepswedstrijd. Atlético Madrid ging op Anfield in een spectaculaire wedstrijd onderuit: 2-0. De Spaanse ploeg moest na de 37e minuut met tien man verder door een rode kaart voor verdediger Felipe.

Arbiter Danny Makkelie bestrafte de Braziliaan wegens het neerhalen van een tegenstander. Atlético reageerde boos waarna Luis Suárez en Koke de gele kaart kregen van de Nederlandse scheidsrechter wegens protesteren.

Liverpool, met Virgil van Dijk het hele duel in actie, leidde halverwege de eerste helft al met 2-0 dankzij treffers van Diogo Jota en Sadio Mané. Bij beide treffers kwam de assist van Trent Alexander-Arnold.

Ook na de rust hadden Makkelie en zijn collega’s het druk. Na interventie van de VAR keurde de Nederlandse arbitrage zowel een treffer van Liverpool (Jota) als Atlético (Suárez) af wegens buitenspel. Suárez had sowieso geen fijne avond bij zijn vroegere club. Hij werd door de Engelse aanhang voortdurend uitgefloten, zeker ook bij zijn wissel in de 59e minuut.

Eerder op de avond moest AC Milan op eigen veld tegen FC Porto genoegen nemen met 1-1. Door de nederlaag van Atlético in Liverpool is de Italiaanse club nog niet uitgeschakeld voor overwintering in de Champions League. Met slechts 1 punt staat AC Milan er niettemin slecht voor. Nummer 2 FC Porto heeft 5 punten en Atlético staat op 4 punten.

  TELEGRAAF.NL –