Loting play-offs: Portugal of Italiƫ ontbreekt zeker op WK 2022.

27 November 2021

Comments: 0

Zaterdag 27 november 2021-Ā ItaliĆ« of Portugal zal niet afreizen naar Qatar voor het WK. De vorige twee Europees kampioenen zitten in hetzelfde minitoernooi bij de play-offs. Ze nemen het respectievelijk op tegen Noord-MacedoniĆ« en Turkije. De wedstrijden worden in maart 2022 gespeeld.

Natuurlijk kunnen ook beide landen nog ontbreken op het WK. De play-offs worden namelijk gespeeld in de vorm van drie minitoernooitjes met elk vier landen. In deze toernooitjes speelt elk land een halve finale over Ć©Ć©n wedstrijd, waarna de winnaars in de finale, ook over Ć©Ć©n wedstrijd, om het WK ticket strijden. Dit is de loting:

Toernooi 1:

  • Wales – Oostenrijk
  • Schotland – OekraĆÆne

Toernooi 2:

  • Rusland – Polen
  • Zweden – TsjechiĆ«

Toernooi 3:

  • Portugal – Turkije
  • ItaliĆ« – Noord-MacedoniĆ«

De winnaar van het bovenste duel zal in de finale thuis spelen

Op het WK is plek voor 32 landen. Dertien daarvan komen uit Europa. Na de kwalificatie zijn dus nog drie plekken te verdelen voor Europese landen door middel van play-offs, waaraan in totaal twaalf landen meedoen. De play-offs worden gespeeld op 24-25 maart (halve finales) en 28-29 maart (finale).

In het verleden gingen de play-offs voor een WK vaak over twee duels. Italiƫ bewaart geen goede herinneringen aan de herkansingen voor deelname aan een mondiale eindronde. Zweden bleek in de aanloop naar het vorige WK in Rusland in de play-offs te sterk. Daardoor ontbrak Italiƫ voor het eerst sinds 1958 op een WK. Portugal plaatste zich in de play-offs ten koste van Zweden voor het WK van 2014 in Braziliƫ.

Serviƫ plaatste zich ten koste van Portugal direct voor het WK in Qatar 2022

BRON :Ā  AD/NL