NBA-ster Curry maakt voor tiende keer in carrière vijftig punten in één duel

9 November 2021

Comments: 0

Dinsdag 09 November 2021- Stephen Curry heeft Golden State Warriors in de NBA aan de negende overwinning in tien wedstrijden geholpen. De Amerikaan maakte maandagavond (lokale tijd) tegen Atlanta Hawks (127-113) maar liefst vijftig punten en gaf tien assists.

Het is de tiende keer in zijn loopbaan dat de 33-jarige Curry in een wedstrijd vijftig punten of meer maakt. Hij is nu de oudste speler ooit in de NBA die in één duel verantwoordelijk is voor minstens vijftig punten en tien assists.

Alleen Michael Jordan wist vanaf zijn 32e levensjaar vaker vijftig punten in één wedstrijd te maken dan Curry. De 58-jarige basketballegende heeft vijf van die duels op zijn naam staan en Curry staat nu op vier.

Met negen zeges en pas één nederlaag staat Golden State Warriors fier aan kop in de Western Conference. De zesvoudig NBA-kampioen uit Californië is vooralsnog de best presterende ploeg dit seizoen van alle teams.

In de Eastern Conference moest koploper Philadelphia 76ers de derde nederlaag incasseren. Zonder sterspeler Joel Embiid, die positief is getest op het coronavirus, verloren de Sixers met 103-96 van New York Knicks. De ploeg uit Philadelphia bleef zo op acht overwinningen staan. Zes clubs, waaronder de Knicks, volgen met zeven zeges.

Chicago Bulls versloeg Brooklyn Nets met 118-95. Beide clubs behoren tot het rijtje achtervolgers van Philadelphia 76ers. Miami Heat verzuimde om wat betreft aantal overwinningen op gelijke hoogte te komen met de koploper. De ploeg uit Florida ging met 113-96 onderuit bij Denver Nuggets.

-Nu.nl-