Onbegrip voor keuze Messi boven Lewandowski: ‘Ik snap de wereld niet meer’

30 November 2021

Comments: 0

Dinsdag 30 November 2021- De Gouden Balwinst van Lionel Messi heeft vooral in Duitsland tot veel onbegrip geleid. Veel prominenten vinden dat Bayern München-spits Robert Lewandowski de prijs voor de Wereldvoetballer van het Jaar had moeten krijgen.

Messi, die dit jaar van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain verkaste, kreeg iets meer stemmen dan zijn Poolse concurrent: 613 om 580. Lewandowski maakte dit jaar indruk door weer aan de lopende band te scoren.

“Eerlijk gezegd begrijp ik de wereld niet meer na deze verkiezingen. Met alle respect voor Messi en de andere genomineerden, maar de enige die het verdiende, was Lewandowski”, zei Bayern-icoon Lothar Matthäus.

Oud-Bayern-doelman Oliver Kahn snapt de keuze voor Messi ook niet. “Lewandowski zou de Gouden Bal hebben verdiend, want hij doet het al jaren iedere dag uitstekend. Maar felicitaties aan Messi”, schreef hij op Twitter.

Kroos: ‘Dit is absoluut niet eerlijk’

Real Madrid-spelmaker Toni Kroos uitte flinke kritiek. “Ik ben niet geïnteresseerd in individuele prijzen, maar als je ze dan toch uitreikt, dan moet het wel eerlijk gaan. En dat is deze keer wat mij betreft absoluut niet het geval”, aldus de Duitser.

“Het lijdt geen twijfel dat Messi samen met Cristiano Ronaldo de speler van het decennium is en kwaliteiten heeft die anderen nooit zullen hebben, maar nu hadden anderen voor moeten gaan. De beste speler moet op één staan.”

Lewandowski zelf bleef netjes na zijn tweede plek. “Felicitaties aan Messi en Alexia Putellas (de winnares bij de vrouwen, red.) en felicitaties aan alle genomineerden”, schreef hij op Twitter. “Ik ben verkozen tot beste aanvaller en niemand kan een individuele prijs pakken zonder een sterk team en loyale fans achter zich. Bedankt voor jullie steun.”

Messi was al recordhouder met zes Gouden Ballen. Hij won de Ballon d’Or eerder in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 en 2019. Vorig jaar werd de prijs wegens de coronapandemie niet uitgereikt.

-Nu.nl-