Solskjaer in tranen bij afscheidsinterview bij Manchester United.

21 November 2021

Comments: 0

Zondag 21 november 2021– Ole Gunnar Solskjaer zat zaterdag voor het laatst op de bank bij Manchester United, de club van Donny van de Beek en Cristiano Ronaldo. De Engelse club heeft de Noor een dag na de 4-1 nederlaag bij Watford ontslagen. Hij verlengde zijn contract afgelopen zomer nog tot medio 2024.
In een interview was duidelijk dat Solskjaer het zwaar had met zijn ontslag bij de club waar hij in december 2018 de opvolger van José Mourinho werd. ,,Ik heb vandaag nog tegen de spelers gezegd: vertrouw in jezelf en toon je kwaliteiten. We weten dat we veel beter zijn dan dit. Borst naar voren en geniet ervan dat je speler van Manchester United bent,” gaf hij zijn spelers mee in aanloop naar de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Villarreal van dinsdagavond (18.45 uur) in Spanje. Volgende week zondag volgt de uitwedstrijd bij koploper Chelsea. Michael Carrick (40) zal voorlopig als interim-trainer voor de groep staan. ,,Ik ben gek op Michael en vertrouw in zijn kwaliteiten als trainer. Ik zal de club blijven steunen en weet zeker dat het goed komt met deze groep.”

De 48-jarige Noor was 168 wedstrijden coach van de Engelse recordkampioen: 91 zeges, 37 gelijke spelen en 40 nederlagen. Eerder was Solskjaer van 1996 tot 2007 al speler van Manchester United. Hij maakte 126 goals in 366 duels voor United, waaronder de winnende in de Champions League-finale tegen Bayern München (2-1) in Barcelona in 1999. Door die goal heeft hij 22 jaar later nog altijd een heldenstatus bij veel supporters, zeker de fans die de gloriejaren onder Sir Alex Ferguson aan het einde van de vorige eeuw bewust hebben meegemaakt.
In een interview was duidelijk dat Solskjaer het zwaar had met zijn ontslag bij de club waar hij in december 2018 de opvolger van José Mourinho werd. ,,Ik heb vandaag nog tegen de spelers gezegd: vertrouw in jezelf en toon je kwaliteiten. We weten dat we veel beter zijn dan dit. Borst naar voren en geniet ervan dat je speler van Manchester United bent,” gaf hij zijn spelers mee in aanloop naar de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Villarreal van dinsdagavond (18.45 uur) in Spanje. Volgende week zondag volgt de uitwedstrijd bij koploper Chelsea. Michael Carrick (40) zal voorlopig als interim-trainer voor de groep staan. ,,Ik ben gek op Michael en vertrouw in zijn kwaliteiten als trainer. Ik zal de club blijven steunen en weet zeker dat het goed komt met deze groep.”
De 48-jarige Noor was 168 wedstrijden coach van de Engelse recordkampioen: 91 zeges, 37 gelijke spelen en 40 nederlagen. Eerder was Solskjaer van 1996 tot 2007 al speler van Manchester United. Hij maakte 126 goals in 366 duels voor United, waaronder de winnende in de Champions League-finale tegen Bayern München (2-1) in Barcelona in 1999. Door die goal heeft hij 22 jaar later nog altijd een heldenstatus bij veel supporters, zeker de fans die de gloriejaren onder Sir Alex Ferguson aan het einde van de vorige eeuw bewust hebben meegemaakt.

Als interim-trainer op Old Trafford begon Solskjaer voortvarend, maar al kort nadat hij definitief werd aangesteld namen de twijfels over zijn tactische kwaliteiten toe. Die verdwenen de afgelopen jaren eigenlijk maar zelden, al presteerde United altijd goed op het moment dat Solskjaer serieus onder druk stond. Na de pijnlijke 4-1 nederlaag bij Watford was zijn baan echter niet meer te houden.

-AD/NL-