Training voor vertrouwenspersonen in de sport

4 November 2021

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 4 november 2021– Sporters moeten een veilig gevoel hebben bij het sporten. De Atleten commissie van het Surinaams Olympisch Comité(SOC) zal binnenkort een training verzorgen aan personen die een vertrouwenspersoon moeten worden voor sporters. Volgens Sandrina Beverdijk-Hunsel van de Atleten commissie SOC, zal de training 5 dagen duren. Het is de bedoeling dat er makkelijk ingespeeld kan worden bij mogelijke calamiteiten.

Het is belangrijk dat de sporters altijd beschermd voelen. De afgelopen jaren zijn er vaker webinars georganiseerd om steeds weer aandacht te vragen voor mishandeling en seksueel molest binnen de sport. Het is van belang dat de samenleving en sporters er van bewust zijn dat ze ook rechten hebben. Je hoeft het niet te accepteren om slecht behandeld te worden door niemand binnen de sport wereld. Het is niemands plek om je te bedreigen volgens, Beverdijk-Hunsel.