Van de Zandschulp stijgt zes plaatsen na eerste halve finale op ATP-niveau

1 November 2021

Comments: 0

Maandag 01 November 2021- Botic van de Zandschulp is zes plaatsen gestegen op de ATP-ranglijst door zijn uitstekende prestaties bij het toernooi van Sint-Petersburg. De Nederlander, die in de Russische stad voor het eerst de halve finales haalde op ATP-niveau, staat op de maandag verschenen ranglijst op de 63e plek.

De 26-jarige Van de Zandschulp is nu de beste Nederlander sinds mei 2019, toen Robin Haase de 62e plek bezette. De 34-jarige Haase is inmiddels afgezakt naar de 229e plaats.

Van de Zandschulp is dit jaar bezig aan een knappe opmars, sinds hij 2021 begon als nummer 156 van de wereldranglijst. Hoogtepunt was zijn kwartfinaleplaats op de US Open, waarna hij in Sint-Petersburg opnieuw excelleerde.

Griekspoor stijgt een plek

De andere Nederlandse man in de top honderd, Tallon Griekspoor, steeg een plek en staat nu 88e. De Haarlemmer speelt deze week een Challenger-toernooi op Tenerife.

In de top tien veranderde er weinig. De twintigjarige Italiaan Jannik Sinner stijgt van de elfde naar de negende plaats en wisselt daarmee van positie met de Canadees Félix Auger-Aliassime.

Novak Djokovic gaat nog altijd aan de leiding, gevolgd door US Open-winnaar Daniil Medvedev. Stéfanos Tsitsipás completeert de top drie. Vorige week werd bekend dat de Griek, evenals Medvedev, begin volgend jaar zal meedoen aan het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam.

-Nu.nl-