Zverev treft Djokovic in halve eindstrijd ATP Finals, Medvedev wint moeizaam

19 November 2021

Comments: 0

Vrijdag 19 November 2021- Alexander Zverev heeft donderdag een plek in de halve eindstrijd van de ATP Finals veiliggesteld. De Duitser was in zijn laatste groepswedstrijd in Turijn een maatje te groot voor Hubert Hurkacz, de nummer negen van de wereld. Groepswinnaar Daniil Medvedev sloot de groepsfase af met een moeizame zege op Jannik Sinner.

De 24-jarige Zverev had iets meer dan een uur nodig om zijn Poolse leeftijdsgenoot te verslaan: 6-2 en 6-4. De nummer drie van de wereld gaf geen enkel breakpoint weg en sloeg in de hele wedstrijd slechts acht onnodige fouten – twaalf minder dan Hurkacz, de nummer negen van de wereld.

Door zijn tweede overwinning in de groepsfase is Zverev zeker van een plek in de halve finales. De Duitser was eerder te sterk voor de Italiaan Matteo Berrettini, die tijdens de tweede set opgaf. Daarna verloor Zverev van Medvedev.

Zverev eindigt in zijn groep als tweede achter Medvedev en dat betekent dat hij het in de halve finales op gaat nemen tegen Novak Djokovic. De nummer één van de wereld won zijn eerste twee wedstrijden en groepswinst kan hem niet meer ontgaan.

Zverev is bezig aan een sterk seizoen. ‘Sascha’ won dit jaar de Masters-toernooien in Madrid en Cincinnati en veroverde in Tokio olympisch goud in het enkelspel nadat hij Djokovic in de halve finales had verslagen. Hij won daarnaast nog de ATP 500-toernooien in Wenen en Acapulco.

Medvedev met moeite langs Sinner

Voor groepswinnaar Medvedev stond er in zijn laatste poulewedstrijd tegen Sinner niks meer op het spel, maar hij sloot de groepsfase wel in stijl af. De Rus boekte een zwaarbevochten overwinning op de twintigjarige Italiaan: 6-0, 6-7 (5) en 7-6 (8).

In de eerste set won Sinner maar tien punten, een aantal dat hij in het tweede bedrijf na drie games al had geëvenaard. De nummer elf van de wereld dwong via een tiebreak zelfs knap een derde set af.

Ook in de derde set bood Sinner zijn Russische opponent uitstekend tegenstand. De beslissende set draaide uit op een tiebreak, waarin Sinner zelfs twee matchpoints kreeg. Die werden beide overleefd door Medvedev, die de overwinning vervolgens naar zich toe trok.

De ATP Finals duren nog tot en met zondag, wanneer de finale op het programma staat. Vorig jaar werd het prestigieuze eindejaarstoernooi tussen de beste tennissers van het jaar gewonnen door Medvedev.

-Nu.nl-