Clubleden Barcelona stemmen in met miljardenlening voor renovatie Camp Nou

20 December 2021

In: Sport
Comments: 0

Maandag 20 december 2021 – De clubleden van FC Barcelona hebben zondag met een grote meerderheid ingestemd met de renovatie- en uitbreidingsplannen voor Camp Nou. Voor het ambitieuze project dient de Spaanse grootmacht, die gebukt gaat onder een zware schuldenlast, een lening van 1,5 miljard euro af te sluiten.

Barcelona meldt dat 87,8 procent van de leden die hebben gestemd, akkoord is gegaan met de plannen. In totaal hebben bijna 50.000 leden hun oordeel gegeven over deze kwestie en dat komt overeen met iets meer dan 44 procent van het totale aantal stemgerechtigde leden.

Volgens de clubleiding is de kostbare renovatie van Camp Nou van fundamenteel belang voor de toekomst van Barcelona. Het bestuur rekent op aanmerkelijk hogere inkomsten uit het stadion, onder meer dankzij een grotere capaciteit.

Camp Nou biedt nu nog plaats aan bijna 100.000 toeschouwers en telt na de geplande verbouwing 110.000 zitplaatsen. Het zou jaarlijks gaan om een bedrag van 200 miljoen euro aan extra inkomsten. Met deze inkomsten hoopt de club de lening binnen 35 jaar te kunnen terugbetalen.

-nu.nl-