Formule 2-coureurs herstellen goed van zware crash in Saoedi-Arabië

7 December 2021

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 07 december 2021 – Formule 2-coureurs Enzo Fittipaldi en Théo Pourchaire herstellen goed na hun zware crash van zondag in de Formule 2. De wagens van de twee botsten hard tegen elkaar op het Jeddah Corniche Circuit.

De Braziliaan Fittipaldi heeft een gebroken hielbeen en letsel aan de linkerwenkbrauw overgehouden aan de crash. Fransman Pourchaire kwam er nagenoeg zonder kleerscheuren af en mocht zondagavond al het ziekenhuis verlaten. Fittipaldi boekt naar eigen zeggen vooruitgang.

Het incident gebeurde enkele uren voor de start van de veelbesproken Formule 1-race in Saoedi-Arabië. Bij de start reed Fittipaldi hard achterop bij Pourchaire, die zijn auto niet aan de praat had gekregen en dus stil bleef staan op de grid.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, waarna beide coureurs naar het ziekenhuis werden vervoerd. Al vrij snel werd duidelijk dat zowel de twintigjarige Fittipaldi als de twee jaar jongere Pourchaire bij kennis was.

De race werd na zo’n veertig minuten hervat. Toen er weer een botsing was en er opnieuw met de rode vlag werd gezwaaid, besloot de wedstrijdleiding de race definitief te staken.

Er was op het moment van de herstart geen tijd meer om de Formule 2-race, die als gevolg van een eerdere crash ook al was uitgesteld, volledig uit te rijden. Uiteindelijk werd besloten om halve punten uit te delen.

-nu.nl-