GeĆ«motioneerde Verstappen na titel: ‘Ik wil voor altijd bij Red Bull blijven’

12 December 2021

Comments: 0

Zondag 12 december 2021-Ā Max Verstappen is dolblij dat hij zich zondag in Abu Dhabi tijdens een bizarre slotronde van de wereldtitel verzekerde. De 24-jarige Nederlander is iedereen bij zijn team Red Bull Racing dankbaar.

Dankzij een safetycar in de slotfase kwam Verstappen dicht achter Lewis Hamilton te rijden en kreeg hij nog Ć©Ć©n kans om zijn rivaal te passeren. Die kans pakte hij in de slotronde, waarna hij de leiding niet meer afstond. “Het is ongelooflijk. Ik bleef vechten en kreeg nog Ć©Ć©n kans in de laatste ronde. Ik heb nog steeds kramp. Het is bizar, ik weet niet wat ik moet zeggen”, zei een geĆ«motioneerde Verstappen na de apotheose op het Yas Marina Circuit.

“Mijn fans, mijn team en Honda verdienen het. Ik hou zĆ³ veel van ze. Ze verrichten sinds 2016 al geweldig werk, maar dit jaar was echt ongelooflijk. Eindelijk had ik wat geluk. Ik wil ‘Checo’ (Sergio PĆ©rez, red.) ook erg bedanken, hij gaf alles vandaag en is een geweldige teamgenoot.”

Verstappen benoemde in zijn eerste interview vooral zijn goede band met het Red Bull-team. “Ze weten dat ik van ze hou en ik hoop dat we dit voor tien, vijftien jaar kunnen blijven doen”, zei hij. “Er is geen reden om ooit te veranderen. Ik wil voor de rest van mijn leven bij ze blijven. Het kampioenschap was sinds 2016 het doel en nu hebben we het geflikt.” Met zijn wereldtitel is de hegemonie van Hamilton ten einde. De Mercedes-coureur, die zijn achtste wereldtitel misliep, was in de afgelopen vier seizoenen steeds de beste.

-Nu.nl-