Hamilton vreest niet voor crash met Verstappen bij WK-ontknoping in Abu Dhabi

8 December 2021

Comments: 0

Woensdag 08 December 2021- Lewis Hamilton is niet bang dat hij in de beslissende Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi van de baan wordt gereden door Max Verstappen. De Mercedes-coureur moet in de laatste race van het seizoen meer punten behalen dan de Nederlander om opnieuw wereldkampioen te worden.

“Ik ben niet bang voor wat misschien niet gebeurt”, zei de zevenvoudig wereldkampioen tegen het Duitse Bild over een eventuele opzettelijke of onopzettelijke crash. “Ik bied dat soort gedachten geen ruimte. Ik heb ook niet zo’n verleden met ongelukken.”

Hamilton en Verstappen hebben ieder 369,5 punten. In het (zeer onwaarschijnlijke) geval dat beide rivalen in de slotrace geen punten weten te scoren, grijpt Verstappen de wereldtitel aangezien hij dit seizoen meer overwinningen heeft geboekt. Verstappen won negen races en Hamilton acht.

De 24-jarige Verstappen en de twaalf jaar oudere Hamilton kwamen dit seizoen al regelmatig met elkaar in botsing op de baan. Op Monza leverde een crash beide coureurs een uitvalbeurt op en op Silverstone tikte Hamilton Verstappen van de baan. Ook afgelopen weekend in Saoedi-Arabië was het raak. Daar viel niemand uit, al kreeg Verstappen twee tijdstraffen.

Hamilton vindt zege in Brazilië mooier dan eventuele wereldtitel

Hamilton vindt zijn overwinning in de GP van Brazilië dit jaar wellicht van meer waarde dan een eventuele achtste wereldtitel. “Als het om racen gaat, was Brazilië het mooiste”, zei hij over zijn naar eigen zeggen beste moment van 2021. Hamilton denkt niet dat een achtste wereldtitel dat kan overtreffen.

In de race in Brazilië knokte de Brit zich terug van de tiende startpositie na een gridstraf vanwege een motorwissel. In de spannende slotfase kon hij Verstappen toch nog passeren en de overwinning grijpen. Hamilton was daarna ook de beste in Qatar en Saoedi-Arabië.

De allesbeslissende Grand Prix in Abu Dhabi begint zondag om 14.00 uur (Nederlandse tijd). De kwalificatie is een dag eerder, eveneens om 14.00 uur.

-Nu.nl-