Kamminga grijpt net naast medaille op 100 meter schoolslag WK kortebaan

17 December 2021

Comments: 0

Vrijdag 17 December 2021- Arno Kamminga heeft vrijdag naast een medaille gegrepen op de 100 meter schoolslag bij de WK kortebaanzwemmen in Abu Dhabi. De Katwijker moest genoegen nemen met de vierde plaats.

De 26-jarige Kamminga finishte na 56,06 seconden. De winst ging naar Ilja Shymanovich uit Belarus (55,70). De Italiaan Nicolo Martineghi greep het zilver (55,80), vlak voor de Amerikaan Nic Fink (55,87).

Kamminga won afgelopen zomer zilver op de 100 en 200 meter schoolslag bij de Olympische Spelen in Tokio. Hij finishte op beide afstanden achter Adam Peaty, die al jaren domineert op de schoolslag. De eveneens 26-jarige Brit doet niet mee aan de WK kortebaan.

Eerder op de dag plaatsten twee Nederlandse estafetteteams zich voor de finale. Marrit Steenbergen (100 meter vrije slag) en Nyls Korstanje (100 meter vlinderslag) bereikten de halve eindstrijd op hun afstand.

De WK kortebaanzwemmen in Abu Dhabi is donderdag begonnen en duurt nog tot en met dinsdag.

-Nu.nl-