Klopp blij dat emoties niet overheersten bij terugkeer Van Dijk op Goodison Park

2 December 2021

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 02 december 2021 – Jürgen Klopp is blij dat Liverpool zich woensdag op bezoek bij Everton niet liet leiden door emoties naar aanleiding van de zware blessure die Virgil van Dijk er ruim een jaar geleden opliep. ‘The Reds’ hielden het hoofd koel en versloegen de rivaal met 1-4.

Ruim een jaar geleden liep Van Dijk op Goodison Park een zware knieblessure op door een onbeholpen charge van keeper Jordan Pickford. Ploeggenoot Thiago viel in dat duel eveneens uit met een blessure aan zijn knie. Beide spelers stonden woensdag in de basis.

“We zijn een zeer emotionele ploeg, maar eerst en vooral moet je de juiste focus en mentaliteit hebben. Emoties zijn goed, maar niet het belangrijkste”, zei Klopp na de overtuigende overwinning.

“Ik vertelde de jongens dat ze 100 procent gefocust moesten zijn, wat er in het verleden ook is gebeurd. Ik wilde dat we heel volwassen en agressief zouden spelen, met een bepaalde boosheid, maar wel op een goede manier. En dat is gebeurd.”

-nu.nl-