Leerdam heeft geen idee wat er gebeurde bij curieuze start op 500 meter

5 December 2021

In: Sport
Comments: 0

Zondag 05 december 2021 – Jutta Leerdam kan niet vertellen wat er precies misging bij haar mislukte start op de 500 meter zaterdag bij de World Cup in Salt Lake City. De 22-jarige Nederlandse dacht dat ze vals startte, waardoor ze stopte en daarna toch weer verderging. Met een tijd van 45,53 eindigde ze als twintigste en laatste.

“Ik heb geen idee wat er gebeurde”, zei Leerdam tegenover de NOS. “Ik zat in positie, moest omhoog en toen schoot de starter af. Toen dacht ik: moet ik nou gaan of niet?”

De schaatsster van Team Worldstream-Corendon hield in en deed zelfs haar bril af, terwijl tegenstander Femke Kok hard wegreed. Leerdam besefte vervolgens dat ze een fout had gemaakt. “Toen ben ik toch maar gaan rijden met het idee: dan heb ik in ieder geval wat punten.”

Door de start van Leerdam werd het ook voor Kok een vreemde race. “Normaal gesproken voel je iemand naast je, maar nu niet”, zei Kok, maar het leek haar niet te deren. Als eerste Nederlandse ooit klokte ze een tijd onder de 37 seconden op de 500 meter (36,96).

-nu.nl-