Mogelijk goed nieuws voor Vitesse: Conference League-duel Spurs niet ingehaald

11 December 2021

Comments: 0

Zaterdag 11 december 2021- De Conference League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais, die afgelopen donderdag vanwege een corona-uitbraak bij Spurs werd afgelast, wordt definitief niet meer gespeeld. Dat laat de Europese voetbalbond UEFA weten. In de afgelopen dagen is, in overleg met beide clubs, gezocht naar een alternatieve speeldatum. Die is niet gevonden. De zaak wordt nu voorgelegd aan de disciplinaire commissie van de UEFA, die een beslissing neemt over het verdere verloop van de competitie.

De definitieve afgelasting van de wedstrijd is mogelijk goed nieuws voor Vitesse, dat in de poule boven Tottenham op de tweede plaats staat en daarmee in principe zou overwinteren in de Conference League. Vitesse won afgelopen donderdag de laatste groepswedstrijd in Arnhem van NS Mura (3-1). De Arnhemmers namen na het duel plaats in de wachtkamer. Bij een zege op Rennais zou Tottenham ten koste van Vitesse naar de knock-outfase zijn gegaan.

De UEFA kan nog niet zeggen wanneer de commissie met een uitspraak komt. Mogelijk wordt de afgelaste wedstrijd omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag voor Tottenham. Volgens Vitesse kan de definitieve beslissing nog wel even op zich laten wachten. Daarom lijkt de kans groot dat er maandag, bij de loting voor de volgende ronde van de Conference League, twee clubs (Vitesse/Tottenham Hotspur) in één balletje zullen zitten. Vitesse-coach Thomas Letsch sprak na de overwinning op Mura al de verwachting uit dat zijn ploeg na de winter actief zal zijn in de Conference League.

-Nos-