Rangnick geniet van Ronaldo: ‘Ik heb niemand van die leeftijd ooit zo fit gezien’

3 December 2021

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 03 december 2021 – Ralf Rangnick heeft zich twee dagen voor zijn debuutwedstrijd bij Manchester United positief uitgelaten over Cristiano Ronaldo. Engelse media melden dat de Portugees het slachtoffer zou kunnen worden van de nieuwe speelstijl, maar de interim-coach heeft vooral bewondering voor zijn sterspeler.

“Je moet je speelstijl altijd aanpassen aan de spelers die je tot je beschikking hebt. Wat betreft Ronaldo: ik heb nog nooit iemand van 36 jaar zó fit gezien. Maar het gaat niet alleen om hem, ik wil de ploeg als één geheel ontwikkelen”, zei Rangnick vrijdag op zijn eerste persconferentie als interim-manager van Manchester United.

Ronaldo gaf donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Arsenal (3-2) direct zijn visitekaartje af door United met twee doelpunten de overwinning te bezorgen. De aanvaller staat nu op 801 doelpunten in zijn carrière en is de eerste profvoetballer ooit die op het hoogste niveau minstens 800 keer heeft weten te scoren.

In de wedstrijd tegen Arsenal zag de 63-jarige Rangnick vanaf de tribune Ronaldo excelleren, maar zag hij ook precies waar het aan schort bij Manchester United. De oud-coach van RB Leipzig, die het seizoen afmaakt als interim-trainer na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer, wil zo snel mogelijk meer balans aanbrengen.

“Het is duidelijk dat er genoeg talent en ervaring in de selectie zit, maar we hadden tegen Arsenal drie doelpunten nodig om de wedstrijd te winnen. Gemiddeld krijgen we per wedstrijd bijna twee treffers tegen en dat zijn er te veel. Voor de fans zijn wedstrijden als die van gisteren leuk, maar een coach wil niet te veel dergelijke duels zien”, aldus Rangnick.

-nu.nl-