Red Bull wil snel met wereldkampioen Verstappen om tafel over nieuw contract

17 December 2021

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 17 december 2021 – Red Bull Racing is van plan om Max Verstappen op korte termijn een nieuw contract aan te bieden. De huidige verbintenis van de kersverse wereldkampioen loopt eind 2023 af.

“Verstappen komt binnenkort naar het hoofdkantoor van Red Bull in Salzburg. Dan wil ik het met zijn manager Raymond Vermeulen over het contract gaan hebben”, zegt Red Bull-topman Helmut Marko vrijdag in een interview met Formel1.de.

“We zullen zien wat de gesprekken opleveren. Hopelijk kunnen we het contract verlengen”, zei Marko. Naar verluidt verdient Verstappen in zijn huidige verbintenis jaarlijks tussen de 20 en 25 miljoen euro. Voor zijn wereldtitel zou hij een bonus van naar schatting 10 miljoen euro ontvangen.

Verstappen lijkt zelf ook open te staan voor een langer verblijf bij de Oostenrijkse formatie. Vlak nadat hij zondag in Abu Dhabi als winnaar over de finish kwam en daarmee zijn eerste wereldtitel veiligstelde, riep de 24-jarige coureur emotioneel over de boordradio dat hij zijn hele carrière bij Red Bull wil blijven.

In gesprek met Ziggo Sport zei de Limburger donderdag grappend dat hij trouw blijft aan zijn ingenieur Gianpiero Lambiase, met wie hij naar volle tevredenheid samenwerkt. “Als hij stopt, dan stop ik ook”, lachte Verstappen.

-nu.nl-