Ronaldo helpt United mede dankzij 800e goal in carrière aan zege op Arsenal

3 December 2021

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 03 december 2021 – Cristiano Ronaldo heeft Manchester United weer eens een zege in de Premier League bezorgd. Mede dankzij het achthonderdste doelpunt van de Portugees wonnen ‘The Red Devils’ donderdag thuis met 3-2 van Arsenal. Tottenham Hotspur vond de weg naar boven door een solide overwinning op Brentford.

United was na dertien minuten nog op merkwaardige wijze op achterstand gekomen op Old Trafford. Doelman David de Gea lag op de grond nadat zijn teamgenoot Fred op zijn tenen was gaan staan, waarna Arsenal-speler Emile Smith Rowe de bal in het lege doel schoot. Scheidsrechter Martin Atkinson keurde de treffer in eerste instantie af, maar draaide zijn beslissing weer terug na een ingreep van de VAR.

Op slag van rust kwam United dankzij Bruno Fernandes op gelijke hoogte, waarna Ronaldo vlak na de onderbreking zijn achthonderdste doelpunt in zijn loopbaan maakte. De 36-jarige superster is de eerste voetballer aller tijden die deze grens bereikt. Eerder had hij al het doelpuntenrecord van Pelé (767 officiële goals) gebroken.

Het doelpunt van Ronaldo viel in de week dat de Portugees slechts als zesde eindige in de Gouden Bal-verkiezing, die voor de zevende keer werd gewonnen door Ronaldo’s rivaal Lionel Messi. Ronaldo uitte ook nog eens forse kritiek op de organisator.

Vlak na de 2-1 van Ronaldo maakte Arsenal gelijk via Martin Ødegaard, die de bal na een fraaie voetbeweging binnenschoot. United ging alsnog met de zege aan de haal. Ronaldo benutte in de zeventigste minuut een strafschop, wat alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen betekende. Daarna werd er niet meer gescoord in Manchester.

Met de nipte zege maakt United een einde aan een reeks van drie achtereenvolgende competitiewedstrijden zonder overwinning. De ploeg van interim-trainer Michael Carrick, die komend weekend wordt afgelost door Ralf Rangnick, staat zevende. Arsenal bezet de vijfde plaats. Carrick kondigde na de winst zijn vertrek bij Manchester United aan.

-nu.nl-