Verstappen pakt poleposition voor beslissende race, Hamilton start als tweede

11 December 2021

Comments: 0

Zaterdag 11 december 2021- Max Verstappen begint zondag vanaf poleposition aan de jacht op de wereldtitel. Zijn titelrivaal Lewis Hamilton start in Abu Dhabi op de tweede plaats. In de kwalificatie zette Verstappen met 1.22,109 de snelste tijd neer in zijn Red Bull. Mercedes-coureur Hamilton gaf liefst 0,3 tienden van een seconde toe. McLaren-coureur Lando Norris begint de slotrace op de derde plaats, vlak voor Verstappens teamgenoot Sergio Pérez. Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas start achter Carlos Sainz van Ferrari pas als zesde.

Verstappen moet zorgen dat hij voor Hamilton eindigt in de laatste en allesbeslissende race van het seizoen. Als beide coureurs buiten de punten eindigen, dan gaat de titel op basis van aantal gewonnen races naar de Nederlander.

Hamilton zette in Q1 nog wel de snelste tijd van het veld neer. Opvallend was dat de monteurs van Red Bull in de beginfase van de kwalificatie nog aan het sleutelen waren aan de achtervleugel en vloer van Verstappens auto.

In Q2 verremde Verstappen zich vlak nadat hij op de mediumband een snelle tijd had neergezet, waardoor hij flink wat bandenslijtage opliep. Daarop besloot hij op de softs een snellere tijd neer te zetten en moet hij op die banden aan de race beginnen. Hamilton start de race wel op mediumbanden, waardoor de twee rivalen zondag een andere pitstopstrategie zullen hanteren. De allesbeslissende race in Abu Dhabi begint zondag om 14.00 uur Nederlandse tijd.

-Nu.nl-