Voormalig Formule 1-baas Ecclestone denkt dat teleurgestelde Hamilton stopt

24 December 2021

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 24 december 2021 – Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone gelooft niet dat Lewis Hamilton volgend jaar weer te zien zal zijn in de koningsklasse van de autosport. Volgens Ecclestone is de klap bij Hamilton na het mislopen van de wereldtitel dit jaar hard aangekomen en zal de Brit stoppen.

“Zijn teleurstelling is te groot en dat kan ik in zekere zin begrijpen”, zegt Ecclestone in een interview met het Zwitserse Blick. “Het zou voor hem een mooie gelegenheid zijn om nu zijn droom als modeondernemer te verwezenlijken.”

De 91-jarige Ecclestone, die tientallen jaren de baas was in de Formule 1, voedde met zijn uitspraken de groeiende speculaties dat de 36-jarige Hamilton zijn nog twee jaar doorlopende contract bij Mercedes niet gaat uitdienen.

Hamilton zou zo gefrustreerd zijn over de manier waarop hij in de slotrace in Abu Dhabi de wereldtitel verloor aan Max Verstappen, dat stoppen serieus door zijn hoofd speelt. De Brit is na de race ook nauwelijks meer in de publiciteit verschenen. Hij werd een paar dagen na de seizoensfinale nog wel geridderd in zijn vaderland.

Ecclestone sprak met vader van Hamilton
Ecclestone zei niet met Hamilton zelf te hebben gesproken, maar wel met zijn vader Anthony. “Ik voelde meteen dat hij niet zou antwoorden op de vraag over de toekomst van zijn zoon. Dus we hebben alleen over zaken gepraat, maar nogmaals: ik denk dat Lewis niet doorgaat.”

Dat de nederlaag in Abu Dhabi hard is aangekomen bij Hamilton, liet zijn teambaas Toto Wolff ook al weten kort na de laatste Grand Prix van het seizoen. “Ik hoop heel erg dat Lewis doorgaat met racen, want hij is de grootste coureur aller tijden.”

“Vanuit zijn hart zal hij zeggen dat hij door moet gaan, want hij is op de top van zijn kunnen. Maar hij zal ook de pijn moeten overwinnen die hem zondag is toegebracht. Hij is een man met duidelijke waarden”, aldus Wolff.

-nu.nl-