Xavi: ‘Moeilijk te verteren dat het verschil door jonge spelers wordt gemaakt’

13 December 2021

In: Sport
Comments: 0

Maandag 13 december 2021 – Xavi heeft indirect kritiek geuit op de ervaren krachten bij FC Barcelona. De coach vindt het onacceptabel dat het verschil in de teleurstellend verlopen wedstrijd tegen Osasuna (2-2) door de jonge spelers is gemaakt.

De negentienjarige Nico zette FC Barcelona na twaalf minuten op voorsprong tegen de middenmoter uit La Liga. Nadat Osasuna gelijk had gemaakt, schoot de eveneens negentienjarige Abde Ezzalzouli de bezoekers op 1-2. In de slotfase werd het alsnog 2-2, waardoor FC Barcelona voor de tiende keer dit seizoen tegen puntenverlies aanliep.

“We hebben geluk gehad met de bijdragen van de jonge spelers”, aldus Xavi zondag na afloop tegen Spaanse media. “Ze steunen het team op belangrijke momenten. Maar het is moeilijk te verteren dat het verschil door de jongeren wordt gemaakt.”

Bij Barcelona klinkt al langer kritiek op de oude garde, die bestaat uit Gerard Piqué (34) en Sergio Busquets (33). Ook vaste basisspelers als Frenkie de Jong en Ousmane Dembélé kunnen voorlopig niet het verschil maken bij de 26-voudig Spaans landskampioen.

Mede daarom kiest Xavi sinds zijn aanstelling vorige maand vooral voor jonge spelers, onder wie Nico en Gavi (17). “Zij geven heel veel, maar tegelijkertijd zullen ze niet altijd van dit niveau zijn. We moeten van iedereen meer eisen.”

Na de puntendeling bij Osasuna staat FC Barcelona op een teleurstellende achtste plaats in La Liga. ‘Barça’, dat afgelopen week voor het eerst in achttien jaar de achtste finales van de Champions League niet wist te bereiken, heeft al achttien punten minder dan koploper en aartsrivaal Real Madrid, al hebben de Catalanen een wedstrijd minder gespeeld.

-nu.nl-