Ajax met Brian Brobbey én Mohammed Kudus op trainingskamp naar Portugal

3 January 2022

Comments: 0

Maandag 03 Januari 2022- Met de teruggekeerde Brian Brobbey in de selectie is Ajax op trainingskamp gegaan naar Portugal. Trainer Erik ten Hag gaat zijn ploeg in Quinta do Lago, in de Algarve, voorbereiden op de tweede helft van het seizoen. Brobbey verliet Ajax een half jaar geleden voor een avontuur bij de Duitse club RB Leipzig, maar de 19-jarige spits is nu op huurbasis alweer terug in Amsterdam.

De Ajacieden stapten allemaal met een mondkapje op het vliegtuig in dat hen naar Portugal brengt. Doelman André Onana en spits Sébastien Haller ontbreken in de selectie van Ten Hag. Zij doen met respectievelijk Kameroen en Ivoorkust mee aan het toernooi om de Afrika Cup, dat komende zondag in Kameroen begint. Mohammed Kudus was in eerste instantie ook opgeroepen door Ghana voor dat toernooi, maar vanwege zijn blessures geeft Ajax hem geen toestemming.

Ajax hervat de competitie op 16 januari met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Een week later neemt de landskampioen het in Eindhoven op tegen PSV, dat halverwege het seizoen 1 punt meer heeft.

Vitesse verblijft deze week ook in het zuiden van Portugal, in Alcantarilha. De ploeg van trainer Thomas Letsch oefent zaterdag tegen de Zwitserse club Servetten FC. Feyenoord moest het geplande trainingskamp in Spanje schrappen vanwege een aantal coronabesmettingen binnen de selectie. NEC verblijft sinds zondag al in Andalusië.

PSV

PSV vliegt dinsdag in principe wel naar Marbella voor een trainingskamp. Of het trainingskamp van PSV in Spanje van deze week door kan gaan, wordt vandaag duidelijk. Bij de terugkeer na de winterstop wacht eerst een testronde. Trainer Roger Schmidt heeft onder anderen de Jong PSV’ers Jenson Seelt (verdediger), Mathias Kjølø (middenvelder), Ismael Saibari (middenvelder) en Johan Bakayoko (aanvaller) bij zijn groep gehaald. Daarnaast was Jong PSV-spits Fodé Fofana al zeker van een plek in de equipe voor de reis naar Spanje.

-Ad.nl-