Ajax moet trefzekere spits Brobbey voorlopig missen door knieblessure

25 January 2022

Comments: 0

Dinsdag 25 Januari 2022- Trainer Erik ten Hag van Ajax kan voorlopig geen beroep doen op Brian Brobbey. De spits heeft zondag tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen PSV (1-2) een knieblessure opgelopen en is enige tijd uitgeschakeld.

Volgens VI, De Telegraaf en het AD heeft Brobbey een scheurtje in de binnenband van zijn knie en moet hij ongeveer zes weken toekijken.

Ajax meldt maandagavond in een verklaring dat Brobbey “in elk geval de komende weken” niet inzetbaar is. “Het is heel vervelend dat ik de komende tijd langs de kant zal moeten staan”, zegt de aanvaller. “Ik zat er juist lekker in, wist het doel goed te vinden. Voor mij is het nu zaak om er alles aan te doen om spoedig nog sterker terug te komen.”

Brobbey verliet Ajax afgelopen zomer transfervrij voor RB Leipzig, maar keerde tijdens de winterstop op huurbasis terug. De Amsterdammer scoorde ruim een week geleden tweemaal in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (0-3-zege). De spits opende zondag ook de score tegen PSV, terwijl hij vanwege zijn knieblessure nauwelijks meer kon lopen.

De blessure van Brobbey is een fikse tegenvaller voor Ajax. SĂ©bastien Haller, de eerste centrumspits, is voorlopig nog actief met Ivoorkust bij de Afrika Cup. Ajax slaagde er de afgelopen weken niet in om Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur over te nemen.

De Eredivisie staat komend weekeinde stil vanwege interlands buiten Europa. Ajax vervolgt de competitie op zondag 6 februari met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Over vier weken (23 februari) is in Portugal het eerste duel met Benfica in de achtste finales van de Champions League.

Nu.nl-