Aston Villa verrast door Coutinho met optie tot koop te huren van Barcelona

7 January 2022

Comments: 0

Vrijdag 07 Januari 2022- Philippe Coutinho maakt het seizoen verrassend op huurbasis af bij Aston Villa, dat ook een optie tot koop heeft. De 29-jarige Braziliaanse spelmaker had een bijrol bij FC Barcelona.

Coutinho staat sinds januari 2018 onder contract bij Barcelona, dat 135 miljoen euro voor hem betaalde aan Liverpool. Bij de Catalaanse topclub kwam hij tot 106 officiële wedstrijden, 25 doelpunten en 14 assists.

De laatste jaren was Coutinho al geen bepalende speler meer bij Barcelona. Hij werd in het seizoen 2019/2020 verhuurd aan Bayern München, waarna hij het hele vorige seizoen aan zich voorbij moest laten gaan wegens een zware knieblessure.

Coutinho beleefde zijn beste periode bij Liverpool, ook al pakte hij geen prijzen met de Engelse topclub. Met Bayern won hij de Champions League. Hij vierde een landstitel met de Duitsers en werd ook twee keer kampioen met Barcelona.

Bij Villa moet Coutinho, die onder zijn voormalige Liverpool-ploeggenoot Steven Gerrard gaat spelen, nog medisch gekeurd worden. De 63-voudig international van Brazilië wacht ook nog op zijn werkvergunning.

Villa staat sinds 11 november onder leiding van Gerrard, die de ontslagen Steve Bruce opvolgde. Onder het Liverpool-icoon is de club uit Birmingham inmiddels opgeklommen naar de dertiende plek in de Premier League.

-Nu.nl-