Cillessen valt geblesseerd uit bij Valencia, Sevilla morst punten in titelstrijd

20 January 2022

Comments: 0

Donderdag 20 Januari 2022- Doelman Jasper Cillessen is woensdagavond geblesseerd uitgevallen bij Valencia. De Nederlander werd na amper twintig minuten gewisseld tegen Sevilla, dat door het 1-1-gelijkspel puntenverlies leed in de titelstrijd.

De 32-jarige Cillessen moest het veld al na achttien minuten verlaten, ogenschijnlijk met een spierblessure. Het is nog niet bekend hoe ernstig de kwetsuur van de 61-voudig international is. Jaume Domenech maakte het duel af onder de lat.

Na een moeizame periode verkeerde Cillessen juist weer in goede vorm bij Valencia. Hij heeft dit seizoen zijn basisplaats terug en kwam ook weer in aanmerking voor Oranje. Hij stond in november (als vervanger van Justin Bijlow) onder de lat in het beslissende WK-kwalificatieduel met Noorwegen.

De woensdagavond uitgevallen Cillessen stond nog wel in het doel toen Sevilla na zeven minuten de score opende in Estadio de Mestalla. Mouctar Diakhaby werkte de bal achter zijn eigen keeper. Vlak voor rust schoot Gonzalo Guedes de gelijkmaker binnen voor Valencia.

Kort voor tijd kreeg Valencia aanvoerder José Gaya nog rood (tweemaal geel), maar Sevilla kon puntenverlies niet voorkomen.

De ploeg van trainer Julen Lopetegui lijkt de enige overgebleven concurrent van Real Madrid in de titelstrijd. Sevilla staat tweede in La Liga met vier punten achterstand op de koploper. Nummer drie Real Betis heeft twaalf punten minder dan Real Madrid.

-Nu.nl-